Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Ниска е противопожарната култура на част от населението

16.07.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Станислав Генчев: РСПБЗН-Видин: На дневен ред отново излиза ниската противопожарна култура на част от населението.

В никакъв случай не може да се говори за усложняване на пожарната обстановка. Това заяви пред “Фокус” главен инспектор Станислав Генчев, началник на Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - Видин, по повод пожарите от последните дни. Той добави, че през периода 1-15 юли 2012 година на територията на районната служба са станали 58 произшествия, докато за същия период на 2013 година те са 29.

Друго характерно е, че преобладават пожарите в суха тревна растителност и горими отпадъци, каза гл. инспектор Генчев. По думите му, тревога буди и фактът, че от възникналите от началото на месеца 13 пожара с нанесени преки материални щети причините за 5 от тях са бораване с открит огън.

“Отново на дневен ред излиза ниската противопожарна култура на част от населението”, коментира Станислав Генчев. Касае се предимно за запалени сухи треви и сметища, от които огънят се пренася в обработваеми площи и причинява материални щети. От началото на месеца са унищожени 600 дка пшеница. Последният случая е от тази сутрин, когато в землището на село Ракитница са унищожени 300 дка жито. Спасени са 1300 дка. Образувана е група, която работи за установяване на причините, добави главен инспектор Генчев. До момента няма запалено нито едно стърнище след жътвата на есенниците. Причината за последните 2-3 пожара, при които са нанесени щети в по-малки житни масиви, е запалване на нерегламентирани сметища.

“Искам да обърна внимание на гражадните да внимават при работа с огън на открито, особено при силен вятър. Тогава огънят може да бъде прехвърлeн в площи с посеви и горски масиви”, призова Станислав Генчев. Данните на пожарната показват, че два пожара в селскостопански посторйки са възникнали от запалени от самите собственици горими отпадъци.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.