Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

Приключи работното посещение по Проект TRANSDANUBE

17.06.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Приключи работното посещение по Проект TRANSDANUBE -„Устойчива мобилност и Туризъм в Дунавския регион”.

Делегация от област Видин посети Австрия и Словакия в периода 10 – 14 юни 2013 година, в рамките на предвидените дейности по Проект TRANSDANUBE - „Устойчива мобилност и Туризъм в Дунавския регион”. От българска страна в делегацията участваха представители на малките и средни предприятия, и неправителствени организации от сектор туризъм и транспорт, както и представители на Областна администрация Видин. Целта на визитата бе провеждането на обучение за споделяне на добри практики, целящи повишаване осведомеността за потенциала на предложенията за мобилност в туризма /дейност по пакет 6 на проект TRANSDANUBE/. В обучението взеха участие представители на партньорите по проекта от Австрия, Германия, Унгария, Словакия и България. По време на посещението в реални условия бе демонстрирана възможността за комбиниране на различни видове транспорт при пътуване и разглеждане на забележителности, включително използването на един билет за провеждане на туристическа обиколка, включваща посещение на няколко обекта. В рамките на посещението в Словакия бе проведена работна среща, организирана от Самоуправляващия се регион Братислава, партньор по проект TRANSDANUBE. Представители на Словашкото министерство на транспорта презентираха стратегията за развитие на транспорта и туризма. Експерти от общинските администрации на Neusiedi am See и Purbach представиха добри практики в организацията на транспорта, с акцент върху железопътен, воден и велосипеден транспорт.

Проект TRANSDANUBE - „Устойчива мобилност и Туризъм в Дунавския регион” има за цел развитието на устойчивата мобилност по поречието на река Дунав чрез насърчаване използването на алтернативни видове транспорт – влак, автобус, колело и кораб, и разпространение на концепцията за устойчиво развитие на туризма в целия Дунавски регион. Финансиран по програма Югоизточна Европа, TRANSDANUBE е международен проект с 14 финансови партньора от 6 страни и повече от 35 свързани стратегически партньори и наблюдатели. TRANSDANUBE допринася за постигане на целите на Европейските политики и стратегии, особено за изпълнението на Европейската стратегия за Дунавски регион. По време на двугодишното изпълнение на проекта ще бъде изготвен международен доклад за състоянието на устойчивата мобилност в региона на река Дунав и ще бъде изградена обща визия за мека мобилност. Проектът предвижда изработването на Регионални планове за действие, устойчиви транспортни оферти, туристически пакети за мека мобилност, цифрова карта, предоставяща информация за съществуваща мобилност и туристически оферти и изготвяне на регионални маркетингови планове и специфични маркетингови дейности.

Повече информация за проекта можете да намерите на www.transdanube.eu

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.