Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

368 декара жито са унищожени при пожари в региона

22.07.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

368 декара жито са унищожени при пожари в региона от началото на жътвата. Спасени са над 1800 декара от зърнената култура.

От началото на жътвената кампания до 20 юли на територията на Видинска област са възникнали седем пожара в житни масиви в землищата на селата Слана бара, Иново, Макреш, Кутово, Ракитница, Гъмзово и гр.Дунавци. Огънят е унищожил общо 368 декара жито, спасени са 1808 декара от същата зърнена култура.
Четири от пожарите са възникнали в резултат на проявена небрежност при боравене с открит огън. Един пожар е предизвикан от техническа неизправност в далекопород, един пожар е станал в резултат на техническа неизправност в зърнокомбайн. За два от пожарите (в землищата на Макреш и Ракитница) в РУП-Кула и РУП-Видин са образувани досъдебни производства срещу неизвестен извършител за палеж.

Огнеборците напомнят:

• Да не се пали  огън на открито във ветровито време. Вятърът  способства за бързо разпространение на пожара и това е особено опасно, ако в близост има горски масив, засети земеделски площи или стопански постройки.
• Паленето на огън в селските дворове също крие сериозна опасност, поради  плътното застрояване в граничещите със съседите места.
• Повишена пожарна опасност крие хвърлянето на неугасени фасове при преминаване покрай сухи треви или засети земеделски площи.  Не бива да се изхвърлят стъклени бутилки – дефекти по тях могат да имат ефекта на лупа, което да доведе до запалване на сухи треви и растителни остатъци.
При възникване на пожар възможно най-бързо сигнализирайте на тел.112.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.