Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

ОИЦ-Видин продължава да популяризира кампанията "Научени уроци"

23.07.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Намаляване на видовете контрол и по-добро взаймодействие с управляващите органи искат бенефициентите от Видин.

Намаляване на видовете контрол и по-добро взаймодействие с управляващите органи искат бенефициентите от област Видин. Това сочат резултатите от по-голямата част от попълнените досега анкети в кампанията "Научени уроци". Целта на инициативата, която се провежда под патронажа на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова, е да се установят къде са критичните места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове и да се предложат начини за тяхното преодоляване.

Получателите на европейско финансиране смятат още, че е добре да се разшири обхвата на Оперативните програми, да се опрости Законът за обществените поръчки, както и да съкратят сроковете за съгласуване. Да се създаде за общините фонд за поемане на част от финансовите корекции и да се увеличи процентът на безвъзмездна финансова помощ по отделни процедури, са сред другите предложения на анкетираните. От началото на кампанията своето мнение за подобряване на процеса на изпълнението на европейски проекти са дали общини от област Видин, областната администрация, фирми и неправителствени организации. 48 са бенефициентите в региона, съгласно ИСУН.

С най-много договори по Оперативните програми са общините Видин (16 контракта на стойност 113 826 304 лв.), Белоградчик (9 контракта на стойност 5 016 011 лв.) и Кула (4 контракта на стойност 968 981 лв.). Част от анкетираните получатели на европейски средства са посочили, че се информират за възможностите за финансиране и от информационните дни, които провежда Областен информационен център-Видин и списъка с отворените процедури, които центърът изпраща ежемесечно на бенефициентите.

Екипът на ОИЦ-Видин продължава да популяризира кампанията "Научени уроци" и да събира мненията на бенифициентите. Центърът промотира активно и другата национална инициатива - конкурса за общо лого и послание (слоган) на Оперативните програми в периода 2014-2020 г.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.