Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Регионални новини

ОИЦ-Видин бе домакин на регионална конференция

31.07.2013 | Новини от Видин | Регионални новини

Участници от Видин, Враца, Монтана и Ловеч се включиха в събитието.

Областен информационен център-Видин вчера бе домакин на регионална конференция „Споделяне на международния опит и добри практики за социално включване и социална интеграция“, съобщи Цветомир Ценков, Експерт „Комуникация, информация и логистика”. Събитието, което се проведе в партньорство с Фондация „Подкрепа за реализация“, събра 16 участника от областите Видин, Враца, Монтана и Ловеч – представители на центровете за социална рехабилитация и интеграция и община Видин.

Управителят на ОИЦ-Видин Мариела Савкова представи опита и нормативната рамка в социалните услуги в България и останалите държави-членки на Европейския съюз. Савкова презенетира и успешни социални проекти, финансирани от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, като изтъкна, че добрите практики във Видин са основа за развитие и надграждане на проектната активност в тази сфера.

Участниците в конференцията споделиха научените уроци от работата си. Те посочиха, че приемат срещата не само като място за получаване на актуална информация за възможностите за финансиране от Европейските фондове, но и като шанс да координират дейността си и да начертаят перспективи за разширяване на сътрудничеството, както помежду им, така и с мрежата от областни информационни центрове. Акцент в конференцията бе и обсъждането и приемането на Регионална платформа за социално включване и социална интеграция. Предложенията от вчерашната среща ще бъдат обобщени и с подкрепата на ОИЦ-Видин ще бъде организиран нов регионален форум, на който ще бъдат представени конкретни мерки на институциите, за да се подобри предоставянето на социални услуги.

Сътрудничеството с хората със специфични потребности и подкрепата за тях е сред водещите приоритети в работата на ОИЦ-Видин. Първото информационно събитие на центъра (на 18 април 2012 г.) бе с организациите на хората с увреждания и целта му, както и в по-нататъшната дейност на ОИЦ, бе да подкрепя, чрез популяризиране на процедурите по Оперативните програми, активното социално включване на хората с увреждания и реализирането на политиките за равни възможности.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.