Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Видинчани отбелязаха Съединението на България

06.09.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Честването на 128-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се проведе пред паметника на Скърбящия воин във Видин.

По традиция церемонията започна с изпълнения на Градския духов оркестър. По случай празника кметът на Община Видин Герго Гергов произнесе тържествено слово. „Всяка година на 6 септември паметникът на Скърбящия воин събира признателните потомци. И днес, 128 години след акта на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, отново обръщаме поглед към далечните събития от славното историческо време. Когато народът ни показва пред света, че има национално самочувствие, че знае как да се бори и отстоява правото си на самостоятелност и независимост” – каза Гергов. Той определи в словото си Съединението като една изстрадана мисия. И посочи, че то става възможно благодарение на волята и усилията на революционери, военни, дипломати, на обикновените българи „Ако днес страната ни е част от европейската общност, причината е неоспорима. Без акта на Съединението европейската карта би изглеждала по друг начин. Затова съвременна България има основанието да възхвалява онези далновидни умове и да се прекланя пред героичните български синове, които ни връщат националното самочувствие. Мъдростта на историческите уроци е валидна и днес – за да отстояваме успешно националните каузи, трябва да обединяваме усилията си за България!” – подчерта видинският кмет.

Честването на 6 септември завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Скърбящия воин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.