Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Лопушанският манастир е готов да приеме бежанци от Сирия

17.09.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Изпратено е писмо до Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет на РБ.

Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Лопушанската света обител и викарен епископ на Видинския митрополит, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан инициира предоставяне на част от базата на Лопушанския и Чипровския манастири за настаняване на сирийски граждани, бежанци в България. В тази насока Величкият епископ Сионий е изпратил днес писмо до Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет на РБ с предложение Лопушанския и Чипровския манастири да бъдат предвидени като места за настаняване. Това съобщи за Е-Видин Архимандрит Поликарп, Председател на катедрален храм "Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Видин.

Поради големият брой православни християни /30 %/, които напускат своите родни места заради военните действия и насочената омраза към християните: разрушаването на храмове, убийства на свещеници,епископи и благочестив народ, както и посегателството върху деца и жени, Видинска света митрополия в лицето на епископ Сионий и споменатите свети обители цели да подпомогне прокудените от дом и родина християни и нуждаещи се граждани на Сирия и да има даде стимул за живот, както и да ги окуражи във вярата, надеждата и Христовата любов.

Епископ Сионий отправя своя апел към своите събратя игумените на свети обители, които с благословението на епархийските си архиерей да отворят дверите на манастирските обители, да приемат, настанят и да подпомогнат бежанците от Сирия като им гласуват доверие и им подадат ръка за нов живот. Нека покажем любовта си към изпадналите в нужда и им подадем ръка!

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.