Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

"От Видин до Париж" - изложба на Жул Паскин в НХГ

17.09.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Непоказвани досега творби на прочутия художник Жул Паскин са показани в представителна изложба, подготвена от Френския културен институт.

Картини на Жул Паскин са изложени в столичната Градска художествена галерия. Сред платната има непоказвани творби, които са собственост на частни колекционери от Париж, Лондон, Люксембург и Осло. Експозицията на родения във Видин живописец ще бъде едно от топсъбитията на 2013-а. Жул Паскин (1885 – 1930) - това е едно от имената, които и до днес будят възхищение.

Идеята за изложба на живелия във Видин, Букурещ, Виена, Париж, Северна Африка и Ню Йорк творец и бохем датира от 2010 г., отбеляза по време на пресконференция Гийом Робер, директор на Френския институт в България. За тези три години са събрани общо 118 произведения, от живопис, акварел, рисунка през графика и колаж, а събитието също така включва афиши за негови изложби и архивни каталози.

А ако изкуството има родина, както казва френския новелист и дипломат Пол Моран, то никой друг не е повече художник от Жул Паскин. Друг един мислител казва, че след смъртта на Реноар – Паскин е най-великият френски художник. Критиката в Съединените щати пък казва, че и до днес във Френската столица определят родения във Видин автор като американски художник. Жул Паскин си отива едва на 45. Оставя зад гърба си шеметен живот и невероятни творби. А всяка една среща с тях – винаги си заслужава.

Изложбата ще остане в столичната Градска художествена галерия до края на месец ноември.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.