Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Видинчани отпразнуваха Деня на независимостта

22.09.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

С тържествена церемония на площад „Бдинци“ видинчани отбелязаха 105-та годишнина от обявяването на независимостта на България.

Видинчани отпразнуваха Деня на независимостта

Празникът започна с изпълнения на Градския духов оркестър. Сред официалните гости на тържеството бяха народният представител Владимир Тошев, председателят на Общински съвет – Видин Пламен Трифонов, представители на Областната администрация, на Видинската Света митрополия, на политически партии и организации. Тържествено слово по случай празника произнесе видинският кмет Герго Гергов.

Той посочи, че на 22 септември 1908 г. България отхвърля завинаги от себе си товара на васална държава. Тогава в църквата "Св. Четиридесет мъченици" в старата българска столица Велико Търново със специален манифест е обявена независимостта на страната ни, а княз Фердинанд приема титлата цар на България. Гергов цитира прочутия манифест и каза, че думите в него важат за България и днес. „Защото българският народ винаги се е стремял към прогрес, към осъществяване на широки икономически и културни контакти и равноправно място в европейското семейство“ – посочи в словото си кметът на Видин. Герго Гергов призова видинчани да отдадат за пореден път заслуженото на нашите предци, на всички онези, които се борят в името на свободна и независима България. „Те са причината да имаме днес самочувствието, че сме българи и носим с гордост своето национално достойнство!“ – завърши Герго Гергов.

Денят продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на площад „Бдинци“ и празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.