Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Фолклорният танцов ансамбъл на читалище "Цвят" участва във фестивал

10.10.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Фолклорният танцов ансамбъл на видинското читалище "Цвят" се завърна от участие в Румъния.

От 5-ти до 7-ми октомври 2013 год. Представителният фолклорен танцов ансамбъл "Цвят" при Народно читалище "Цвят 1870" гр. Видин бе гост в традиционния 7-ми фолклорен празник "Есен в Северин" в гр.Дробета-Турну Северин, Румъния. Това съобщиха от Читалище "Цвят". Празникът се провежда в централната част на града сред многото исторически и културни забележителности на античната Дробета и средновековния Северин.

Програмата е наситена с много културни събития през целия ден - православни литургии, фотоизложби, детски изложби от различни изкуства, поезия и художествени изложби, възстановка на "Боя за крепостта" с участието на актьори, любители и алпинисти, изложби на майстори на художествени занаяти, концерти на групи за автентичен фолклор, множество духови оркестри и театрални спектакли. В програмата бе включено и участието на два много популярни румънски ансамбъла с обичани солисти - певци, тези на Дойна Арджешулуй и оркестъра на Дойна Горжулуй. Празничната атмосфера бе наситена и от богатото изобилие на есенните земеделски продукти на стопаните, румънските сладкари, винопроизводители и месни скари на открито с места за дегустация и кратка почивка. Фолклорната програма на ПФТА "Цвят" бе посрещната с бурни аплодисменти от публиката - ансамбълът гостува в Турну Северин за пети път от 2009 година до сега. Програмата на ансамбъл "Цвят" бе представена с песни и танци от Северозападната фолклорна област, както и от произведения от други области на страната. Младите танцьори изпълниха сцената с динамика и усмивки. Солист в спектакъла бе народната певица Диляна Цанкова, която с гайдаря Светлин Ницов бяха поканени за участие в директно предаване на КАRISMA TV. Художествен ръководител на ансамбъла е хореографът Цветан Лозанов, а ръководител на оркестъра е Вени Петков.

Приятелските културни контакти с Областния културен център "Никита Станеску" и Професионалния ансамбъл "Данубиус" датират от участията им в Международния фолклорен фестивал "Танци край Дунава", влючително и през месец юли 2013-та във Видин. Едно незабравимо присъствие на подмладения танцов състав на Ансамбъл "Цвят" в посещавания, близък но не толкова познат Турну Северин. Градът ни очарова с красотата си, чистотата на улиците и площадите, зелените паркове и античната украса на обществените места, с приятелското отношение на северинци и топлите им усмивки. Много от нас си обещаха да посетят града отново, само на час път от Видин през удобния Дунав мост 2.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.