Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Професионален празник "Ден на архивиста" във Видин

10.10.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Инж. Кръстьо Спасов поздрави видинските архивисти с професионалния им празник.

„Приемете моите сърдечни поздравления по случай Деня на архивиста - 10 октомври. Благодарение на Вашия професионализъм видинските граждани разполагат с богат фонд от безценни документални свидетелства за живота, традициите и духа на миналото и настоящето време” – това се казва в поздравителен адрес от областния управител инж. Кръстьо Спасов до служителите на „Държавен архив” – Видин по повод отбелязването на професионалния им празник днес. В него той подчертава многобройните им успешни постижения и непрестанните им усилия да развиват и модернизират архивната дейност и услугите за гражданите.

„Издирването, изследването и съхраняването на историческата и културната памет на старопрестолния ни град и регион е благородно и свято дело. Запазете своята пристрастност и любов към него с вдъхновението и вярата на първите архивисти, положили началото му във Видин преди 53 години”, подчертава инж. Кръстьо Спасов в празничното си обръщение към видинските архивисти.

„Държавен архив” – Видин е създаден през май 1960 г. В богатия му документален фонд се пазят близо 180 000 архивни единици с ценни исторически сведения от учреждения, организации и граждани от цялата област. Най-старият съхраняван документ – план на Видин от 1730 г., е вписан и в регистъра на уникалните и особено ценни документи на Националния архивен фонд. Само през последната година във Видинския държавен архив са постъпили нови над 1 000 архивни единици от общо 19 публични институции и частни лица.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.