Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Отбелязваме Световния ден на храната

16.10.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Регионална здравна инспекция-Видин за поредна година отбелязва Световния ден на храната.

Фокусът на това събитие е по-добро осведомяване за глада и важността от правилното, пълноценно хранене сред населението от различни възрастови групи. Това каза пред “Фокус” доктор Маряна Чавдарова, началник отдел "Държавен здравен контрол" при РЗИ-Видин. Традицията се спазва от 1981 година насам и представлява движение за предотвратяване на глада в световен мащаб. Събитието е сред най-голяма популярност в САЩ, но идеята е повече от добра и би било похвално, ако повече държави развият традицията в отбелязването на този ден, допълни доктор Чавдарова.

Тазгодишният ден на храната е под надслов „Устойчиви хранителни системи за безопасност на прехраната и храненето”. В световен мащаб над един милиард души по света страдат от хронично недохранване, което прави 15 процента или една шеста от цялото човечество. Голяма част от гладуващите по света са деца, страдащи от хронично недохранване. Тази цифра нараства вследствие на хранителната и финансова криза, която впоследствие настъпи и в нашата страна, каза още доктор Чавдарова. Несигурността на прехраната представлява реална заплаха, която ще попречи за постигането на всички цели на хилядолетието за развитие и изкореняване на крайната бедност и недохранването до 2015 година. Положителният аспект на събитието е да се насърчават хората да споделят храната си с останалите, било то приятели или хора в нужда. Тази година деца и млади хора между 5 и 17 години от цял свят са поканени да участват в конкурса за плакат, посветен на международния ден на храната, организиран съвместно от Организацията за прехрана и земеделие на ООН (ФАО) и Гилдията на жените в Рим, Италия.

Те ще трябва да представят плакат на тема”Система за здравословно хранене”. Спечелилите ще бъдат обявени на днешният 16 октомври 2013 година- Световния ден на храната. Целта на мероприятието е да се предизвика по-голямо разбиране от световната общественост по отношение на проблемите с прехраната и с общи усилия страните да се борят с глада, лошото хранене и бедността. Знаем, че храната е един от основните фактори за нормално физическо и психическо развитие на човека, но за да стане това, тя трябва да бъде както в достатъчни количества, разбира се и с доказано качество, допълни доктор Маряна Чавдарова.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.