Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Повишаване качеството на професионалното обучение

22.10.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Проект за повишаване качеството на професионалното обучение се реализира във Видин.

„Образователен парк по електроника и компютърна техника според нуждите на работодателите от област Видин” бе представен днес от Мариета Георгиева, директор на Професионална гимназия „Проф-д-р Асен Златаров”, предаде агенция “Фокус”. Тя посочи, че проектът се финансира по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, като основната му цел е повишаване на качеството и утвърждаване на позициите на професионалното образование и обучение в област Видин.

В рамките на една година, с активното участие на работодателите, по проекта ще бъдат разработени нови учебни програми по специалностите „Компютърна техника и технологии” и „Микропроцесорна техника”, обясни Георгиева. По проектът ще бъдат обучавани ученици от 9,11 и 12 клас, като учебните програми ще бъдат одобрявани от Регионалния инспекторат по образование. Мариета Георгиева посочи, че по програмите се работи активно със специалисти от Министерството на образованието, както и със специалисти от водеща немска фирма. Резултатите, които са заложени по проекта са – до края на учебната година да бъде въведена първата електронна платформа на обучение във Видинска област.

Очаква се 100 ученици от специалността „Компютърна техника и технологии” и 30 ученици от специалността „Микропроцесорна техника” да преминат обучение в Образователния парк.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.