Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Ученическо състезание „Аз познавам Видин” и стрийтбол

22.10.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Кметът на Община Видин Герго Гергов награди победителите в две ученически състезания.

За пета поредна година Община Видин организира ученическото състезание „Аз познавам Видин”. Общо пет видински училища взеха участие в него – СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „Цар Симеон Велики”, СОУ „Любен Каравелов”, ОУ „Иван Вазов” и СОУ „П. Р. Славейков”. По предварително подготвени карти те трябваше да открият местоположението на различни културно-исторически обекти и да отговорят на въпроси, свързани с тях. Всички двадесет и пет ученика показаха завидни познания по история и отлични тактически умения.

Победител в тазгодишното издание на „Аз познавам Видин” стана отборът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, който получи ключа на Видин от кмета на общината Герго Гергов. „Горд съм, че децата на нашия град познават неговата богата история”, каза Гергов на финала. Учениците получиха приза “Пазители на града” след полагането на клетва. „Заклеваме се да бъдем пазители на Видин по съвест и вътрешно убеждение”, се казва в нея. Самият ключ ще бъде съхраняван в училището до провеждането на следващото състезание догодина. Всички участници получиха специални грамоти и подаръци.

Успоредно със състезанието „Аз познавам Видин“, се проведе турнир по стрийтбол на площада. Участниците в него бяха разделени в две възрастови групи – 4-5 и 6-7 клас. Призовото място в първата грабнаха Божидар Симеонов, Александър Илиев и Васко Христов от отбор „Вида стрийт”, а във втората шампиони станаха „Тигрите”, в състав Денислав Петков, Деян Емилов и Павел Петков. Герго Гергов връчи медалите и „Купата на Кмета” на победителите.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.