Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Видин чества духовния си празник Димитровден

26.10.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

С тържествена Света литургия, отслужена от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий в катедралния храм „Св. Димитър Солунски“, започна празникът на Видин Димитровден.

По традиция, след освещаване на училищните знамена, от храма потегли празнично шествие към центъра на града. На пл. „Бдинци“ кметът на Община Видин Герго Гергов се обърна с приветствие към гражданите по случай духовния празник. „Двадесет и шести октомври е най-хубавият ден за Видин. Днес е нашият празник! Той ни събира всички заедно, за да изразим почитта си към духовния закрилник на нашия град – Свети Димитър Солунски. За да покажем своята съпричастност към общите усилия да съхраним красотата и уникалността на Видин, да запазим мъдрото наследство на нашите предци, да живеем с достойнство в настоящето и градим с надежда бъдещето на децата си“ – с тези думи се обърна Гергов към хората. Той каза, че във Видин животът винаги е бил многоцветен и динамичен, а жителите му – любознателни и напредничави. Отворени към света, видинчани се опитват да бъдат в крак с новото. Кметът заяви, че Видин се променя с всеки ден и посочи колко много неща са се случили през изминалата година. „Асфалтирахме над 40 улици в града, поправихме пътищата в селата, ремонтирахме и обновихме всички сгради на училища и детски градини, на кметства и читалища. Отворихме работни места за около 500 души по различни програми. Заработи целогодишна социална трапезария. В ход са редица мащабни проекти, финансирани по оперативни програми с европейски пари. Те ще преобразят Видин, ще направят по-комфортна градската среда, ще интегрират хора в неравностойно положение и ще дадат шанс за нов стандарт на живот“ – посочи в словото си Герго Гергов. С приветствие към видинчани се обърна и Величкият епископ Сионий.

След официалната част се състоя празничен концерт с участието на Представителен фолклорен танцов ансамбъл и детски танцов състав при Читалище „Цвят“. Тържественото заседание на Общински съвет – Видин започна под звуците на Химна на Република България и на Европейския съюз. То бе открито от неговия председател Пламен Трифонов. „Димитровден е най-светият празник за жителите на Видин! Това е денят, в който всички ние показваме своята почит към духовния закрилник на нашия град и споделяме надеждата си за по-добро бъдеще. Припомняме си важните моменти от историческото минало и се гордеем с предците си, оставили следа в многовековния градеж на древния ни Видин” - започна той приветствието си. Трифонов благодари за усилията на своите колеги, на кмета на Видин и неговия екип за подкрепата, за добрата комуникация и желанието Общинският съвет и общината да работят в синхрон и да превърнат местния парламент в една добре работеща система.

Кметът на Община Видин Герго Гергов също приветства всички присъстващи на тържественото задседание. „В тази зала обичайната атмосфера е на оживени дебати в търсене на най-правилните решения, които ще са от полза за общината и нейните жители. Днес в нея цари тържественост, подобаваща за светлия празник, който ни събира заедно – Димитровден!”, сподели Гергов. Той отбеляза, че в навечерието на този празник Община Видин поставя началото на благотворителна кампания под надслов „Да спасим вярата на Видин!“ в подкрепа на катедралния храм „Свети Димитър Солунски“, който се нуждае от сериозен ремонт.

Своите поздрави от трибуната на местния парламент отправиха Величкият епископ Сионий, Николай Тодоров - заместник-областен управител на Област Видин, Златко Живков – кмет на Община Монтана, Дан Въртопеану – секретар на Община Калафат, Зоран Йеврич – заместник-председател на Адвокатската комора на Република Сърбия. Бяха прочетени получените поздравителни адреси от президента на Република България Росен Плевнелиев, председателя на 42-рото Народно събрание Михаил Миков, министър-председателя Пламен Орешарски, министъра на външните работи Кристиан Вигенин, министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, министъра на инвестиционното проектиране проф. Иван Данов. По повод Димитровден поздрателни адреси пристигнаха и от народните представители Филип Попов и Владимир Тошев, както и от много общини и институции. На тържественото заседание със званието „Почетен гражданин на град Видин и общината” бяха отличени Пламен Петров – заслужил треньор и майстор на спорта и Хари Яръмов (посмъртно) – известен спортен журналист и дългогодишен кореспондент на БНТ за Видинска област. Наградата на Хари Яръмов получи неговата внучка Елена Яръмова.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.