Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Културен дом за пенсионерите във Видин

26.06.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Борислава Борисова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности и социална политика” в общината се срещна с членове на пенсионерските клубове в града.

Те обсъдиха основните моменти в Наредбата за организацията и дейността на клубовете на пенсионера в Община Видин. Целта на общественото обсъждане беше хората от „третата възраст” да се запознаят с възможностите за социални контакти, социална интеграция и повишаване жизнения стандарт в нашия град.

Борисова поясни, че такава наредба се изготвя за първи път в Община Видин. Липсата на подобен документ до момента е затруднявала работата на общинската администрация. „Община Видин полага максимални усилия за създаването на все по-добри възможности, за да се чувстват хората от „третата възраст” социално ангажирани и пълноценни граждани на Видин.

Точно с тази цел по предложение на кмета на общината Герго Гергов решихме да създадем и Културен дом на пенсионера, който ще се помещава на ул. „Княз Борис I”, каза Борисова. „Това не означава, че пенсионерските клубове трябва да освободят сегашните си помещения. Създаването на Културния дом е само още една възможност те да разширят своите контакти” – уточни тя. Заместник-кметът обясни, че новата придобивка ще бъде отворена не само за членове на клубовете, но и за всички пенсионери. „Сигурни сме, че ще намерите общ език помежду си и заедно ще бъдете инициатори на много полезни срещи и мероприятия.

Убедена съм, че полаганите от страна на Община Видин грижи ще дадат своя резултат в името на по-доброто сътрудничество между общината и пенсионерските клубове” – допълни още Борислава Борисова.

По време на срещата председателят на пенсионерския клуб „Белият Дунав” Веселин Габерски връчи обръщение, адресирано до кмета на общината Герго Гергов. В него членовете на клуба изразяват желание да дадат своя принос в поддържането и опазването на парк „Владикина Бахча” в града, като за тази цел очакват Община Видин да им предостави ръкавици и чували.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.