Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Изложба на унгарския художник Дюла Фрьомел във Видин

26.06.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Картини на бившия унгарски военнослужещ са подредени във видинската художествена галерия.

Изложба на унгарския художник Дюла Фрьомел е подредена в художествена галерия „Никола Петров” във Видин, съобщи директорът Славчо Стаменов.

Експозицията е предоставена от Унгарския културен институт, с който видинската художествена галерия има дългогодишно сътрудничество. Дюла Фрьомел е роден през 1959 година в Будапеща. Официалната му професионална кариера е на военнослужещ, но той е ангажиран най-вече като художник, каза Славчо Стаменов. Авторът е член на Националното сдружение на унгарските творци. Темата, която е застъпена в изложбата, е Унгарската революция от 1848 година.

Видин, макар и косвено, също има отношение към Унгарската революция, тъй като водачите й са били в града, каза Славчо Стаменов. Той припомни, че и до днес е запазена къщата, където е отсядал унгарският революционер Лайош Кошут. В експозицията на Дюла Фрьомел впечатление прави графичният цикъл „Сабята”. Авторът по-много интересен начин вплита сабята в различните негови произведения, обясни Стаменов. Интересни като образи и техника са и живописните работи „Почивката на малкия барабанчик” и „Безименните герои на свободата". Изложбата на Дюла Фрьомел ще остане във видинската художествена галерия един месец. Според Славчо Стаменов през този период видинчани и гостите на града ще имат възможност да се запознаят с едно по-интересно показване на историческите събития чрез художествени образи.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.