Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Поредна стъпка към откриване филиал на ВУЗ във Видин

27.06.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Румънският посланик обясни, че акредитацията на висше учебно заведение изисква сериозна подготовка и е по-продължителен процес

На среща с посланика на Румъния у нас Н.Пр. Антон Пъкурецу в Община Видин, беше обсъдена възможността за откриване на филиал на Крайовския университет в нашия град. Това е поредната среща по този въпрос след посещението на кмета на Видин Герго Гергов в Крайова през месец май тази година, когато се заговори за филиал на Медицинския факултет. Заедно с дипломата за срещата дойдоха Дан-Клаудио Данишор – ректор на Университета в Крайова и Коста Гривов – почетен консул на Румъния във Видин. От страна на общината в разговорите участваха двамата заместник-кметове Борислава Борисова и инж. Добромир Дилов.

Румънският посланик обясни, че акредитацията на висше учебно заведение изисква сериозна подготовка и е по-продължителен процес, но ако е налице воля и от двете страни, няма пречка това да се случи. Ректорът на Крайовския университет каза, че във висшето учебно заведение се обучават 22 000 студенти, а преподавателският екип наброява 1000 души. Има голямо разнообразие от хуманитарни и инженерни специалности, като се предлага изучаването на някои от тях на чужди езици. Антон Пъкурецу заяви, че с откриването на Дунав мост 2 приятелските взаимоотношения между България и Румъния се задълбочават още повече. Той съобщи, че е създаден Съвет на високо равнище между двете правителства, който ще провежда съвместни заседания. Очаква се такова заседание да бъде насрочено през месец септември в България и на него да бъдат подписани конкретни споразумения. Дипломатът коментира, че вече е налице засилен интерес от страна на румънски бизнесмени и инвеститори към Видинския регион. Според него вече се наблюдава значително оживление в района около новото инфраструктурно съоръжение и очакванията са за предстояща динамика в пазара на труда, търговията и туризма.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.