Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Видински ученици заминаха на практика в Испания

27.06.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Група ученици от Професионална гимназия „Проф. Д-р Асен Златаров”-Видин заминаха за Испания, където ще проведат учебната си практика.

Това съобщи директорът на учебното заведение Мариета Георгиева. Учениците ще работят като хотелиери и ресторантьори в град Валенсия. Групата е от 22 ученици. Практиката ще продължи 3 седмици. До дни за Испания заминава втора група, каза Георгиева. Тя е от 18 ученииц, които ще работят в областта на хотелиерството на остров Тенерифе. С развитието на възможността учениците да пътуват и срещат различни хора и ситуации по-скоро намалява техният интерес и стремеж да намерят реализация навън, коментира Мариета Георгиева. Според нея пътуванията водят до подобряване информираността на учениците за случващото се в Европа и до осъзнаване на възможностите и предизвикателствата на място. Затова от ръководството на видинското училище се опитват да осигурят на своите възпитаници повече възможности за пътуване и работа в други страни. „Те са по-уверени във възможността си да се реализират там, но като че ли предпочитанията им да го направят тук стават по-големи”, коментира Георгиева. По договор с областното ръководството на германския окръг Офенбург 10 гимназисти ще заминат за Германия, където ще проведат своята практика през юли и август. Учениците ще могат да се запознаят с немската дуална система на обучение.

По този начин смятаме да поставим началото на едно ново сътрудничество между България и Германия в областта на професионалното обучение”, коментира Георгиева. През лятото във Видин ще се проведат стандартните практики на учениците. Започнала е т. нар. платена практика, която се реализира с европейско финансиране. През следващата година традицията за провеждане на практически занимания ще продължи. Практики ще се проведат в Италия, Англия и Германия. В практиките в чужбина участват главно ученици, завършили 10 и 11 клас, а по-малките обикновено се обхващат в партньорски проекти, които са по-кратки и са свързани главно с опознаване на различните държави, предаде Агенция Фокус.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.