Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

На 29 юни Църквата отбелязва паметта на светите славни първовърховни апостоли Петър и Павел

28.06.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Светата църква чества едновременно паметта на великите апостоли Петър и Павел, които тя нарича първовърховни първопрестолници и вселенски учители.

Това съобщи Архимандрит Поликарп, Председател на катедрален храм "Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Видин.

Те много се потрудили за разпространение на словото Божие, претърпели много страдания и гонения и са ни завещали в своите послания основните правила на християнската вяра и живот. Най-важните обстоятелства на техния живот са описани в книгата "Деяния на светите апостоли", а за апостол Петър - и в светото Евангелие.

Боговдъхновените писатели на тия свещени книги не са скрили от нас грешките и заблудите, в които са изпаднали: Павел - преди обръщането си, а Петър - преди да бъде укрепен от Светия Дух. Затова техният пример е особено поучителен за нас. В ап. Петър Църквата вижда образ на един отрекъл се от Христа и след това покаял се, а в ап. Павел - образ на един, който се противил на Господа и след това повярвал. На територията на Видинска и Кулска духовни околии храмов празник ще отбележат следните населени места: гр. Брегово, оброчен камък посветен на светите апостоли, гр. Кула, с. Гомотарци, с. Дружба, с. Кутово, с. Майор Узуново, с. Бориловец и с. Медешевци. В катедралния храм „Св. Вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин ще бъде отслужена тържествена света Литургия, оглавена от архимандрит Евтимий. В митрополитския храм „Св.Николай Чудотворец“, гр. Видин ще бъде отслужена света Литургия от архимандрит Поликарп, след което ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благословение на вярващите християни.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.