Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Архимандрит Поликарп: Задушниците са акт на истинско духовно преклонение

22.06.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Преди да отбележим Петдесетница - рожденият ден на Църквата, ние почитаме нашите покойници, отдаваме почит и духовно преклонение към тези, които са си отишли от този свят.

Това каза архимандрит Поликарп, председател на катедрален храм “Св. Димитър”-Видин, по повод отбелязването на Черешова задушница.

„Църквата споменава покойниците всеки ден. Най-усърдно това се прави в съботните дни, но още по-усърдно това се прави по време на Задушниците, които са един акт на истинско духовно преклонение, почит и най-вече молитва към Бога за душите на тези наши близки”, обясни духовникът. На всички задушници християните отправят молитви за своите починали близки. Освен това за починалите се раздават различни храни.

Това е един момент, който ние възприемаме от Светото евангелие, че когато искаме да помогнем на някого, когато искаме да допринесем за добруването на някого, ние правим поменаваме и раздаваме милостиня на тези, които имат нужда, каза архимандрит Поликарп. Той добави, че Църквата ни учи да бъдем милосърдни и именно молитвата за покойните християни ни прави да бъдем такива. Задушница преди Петдесетница е наречена от народа Черешова. Името й се свързва с традицията първите плодове на черешата да бъдат раздавани от хората за техните починали близки.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.