Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Сурови санкции срещу работодателите

15.07.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

До 15 000 лева е санкцията за работодател, ако не осигури безопасни условия на труд в горещините.

Отговорността и задълженията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в горещините са на работодателя. Особено рискови са дейностите на открито, най-вече в строителството и селското стопанство. Когато работодателят има работни места на открито, е необходимо да използва организационни методи за минимизиране на рисковете, съобщи пред "Фокус" Димитър Петров, директор на дирекция “Инспекция по труда” - Монтана.

Той би могъл да варира с работното време, като го направи така, че да се работи в по-хладните часове на денонощието. Може да осигури разхладителни напитки и почивки в охладени помещения, каза Димитър Петров. Когато става въпрос за работа на закрито, в помещението е необходимо да бъде осигурен подходящ микроклимат с помощта на климатици, вентилатори, сенници и щори. Работодателите, които не са оценили рисковете от въздействие на високите или ниски температури и не са набелязали мерки в програма, която са задължени да изпълнят, подлежат на санкция. Санкциите са разписани в Кодекса на труда и варират от 1500 до 15 000 лева.

Има усилия от страна на работодателите да спазват тези изисквания, особено тези, които имат постоянни работни места на закрито. През годините са успели да инвестират така, че работните условия да са нормални. Имало е случаи, в които поради невъзможност да се осигури определена температура, определени звена от дадено предприятие са прекратявали работа за определен период – за една седмица. Това също е възможност и е от компетенциите на работодателите. Малко по-трудно се справят работодателите, които работят на открито. Нашите усилия са насочени в тази посока, каза Димитър Петров. Той добави, че тази година има кампания в селското стопанство, така че при проверките инспекцията по труда контролира и осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд в горещите летни дни.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.