Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Проект по Програма "Глобални библиотеки"

15.07.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Проектът е насочен към 9 населени места, като действащите в тях читалища ще си партнират при неговото изпълнение.

Идеята за проекта е породена от факта, че Видинският край бе обявен за най-бедния регион в Европа. Независимо от това, читалищните дейци смятат, че регионът има изключително голям потенциал за развитие, свързан с богатото историческо наследство и автентичния фолклор, стана ясно на пресконференция днес.

Основната цел на проекта е да допринесе за устойчивото развитие на местните общности, за подобряване икономическото положение на хората и за създаване на условия за развитие на туризма чрез разработване на интернет портал, представящ богатото културно наследство на региона - фолклор, занаяти и кухня. Друга специфична цел е създаването на възможност за повишаване на доходите на местите хора чрез развитие на умения за разработване и предлагане на туристически продукти и чрез създаване на онлайн магазин към интернет портала.

Проектът е насочен към 9 населени места, като действащите в тях читалища ще си партнират при неговото изпълнение. Преки ползватели ще бъдат местните занаятчии, туроператорските фирми и всички, проявяващи интерес към културното наследство. За да привлекат и задържат туристите в града, читалищата ще им предложат съпътстваща програма, свързана с фолклора, занаятите и кулинарията.

Чрез този проект ще се покаже как занаятите и традициите, комбинирани със съвременните начини за предлагане и промотиране, могат да се превърнат в механизъм за развитие на туризма и за повишаване на доходите на местното население.

Интернет порталът ще бъде изготвен и официално представен в края на месец октомври.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.