Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Обединяване на усилията в подкрепа на Радислава

16.07.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Да се обединят усилията на колкото се може повече институции и граждани в събирането на средства за лечението на 23-годишната Радислава Василева.

Това апелира пред медиите кметът на Видин Герго Гергов на среща днес в общината, на която присъстваха родителите на болното от тежко онкологично заболяване момиче - Маринела и Мирослав Иванови. В нея взе участие и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов.

„Нека се опитаме да направим и невъзможното за един важен за Видин човек” – каза Гергов. Той се обърна с молба към журналистите да съдействат не само за популяризиране на дарителската акция на Община Видин в подкрепа на Ради, а и за по-голяма гласност на проблема. За лечението са нужни още около 150 000 лв., след като стана ясно, че останалата част от средствата се отпускат по клинична пътека. Парите трябва да се съберат възможно най-скоро, тъй като в момента Ради има шансове да се пребори и възможност да се лекува в клиника в Дрезден, Германия. Това обясниха на срещата родителите на момичето.

Кулминацията на дарителската акция ще бъде на концерта на рок групата „Дивле ягоде”, който предстои на 19 юли, от 21 ч., на площад „Бдинци”. Тя гостува за традиционната „Сценична треска”, която се провежда всеки петък. Очаква се легендарните изпълнители да съберат зрители както от цялата страна, така и от съседните Сърбия и Румъния. Събитието се организира с медийната подкрепа на Радио Видин и Телевизия Видин. По време на концерта ще бъдат поставени урни за събиране на средства за Ради, ще се продават тениски с автографи на музикантите и парите от всяка закупена втора бира ще отиват за благотворителната кауза. Периодично от сцената ще се обявяват събраните средства. На концерта ще присъства и Радислава, заедно със семейството и приятелите си. Дарителската акция ще продължи и по време на всички събития в рамките на фестивала „Дунавски вълни” до края на месец юли.

Едновременно с това, пари за лечението на Ради събират общински служители и общински съветници. Кметът на Видин Герго Гергов и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов също преведоха в откритата дарителска сметка по 500 лв. лични средства. Кампанията продължава. Представителите на медиите направиха интересни предложения и дадоха идеи за постигане на по-голям ефект на благотворителната инициатива в подкрепа на видинското момиче Радислава. От утре ще бъдат разпространени и флайери с подробности за дарителската кампания. Всички желаещи да подпомогнат лечението на Ради, могат да пуснат SMS с текст DMS RADI на номер 17 777, или да внесат пари по сметка:
BGN– BG08FINV91502015910145;
EUR– BG51FINV91502015910147;
BIC: FINVBGSF в Първа инвестиционна банка.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

Новини от каталога

Ако желаете да получавате новини от Каталога, моля попълнете Вашия Email.


blog facebook
екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.