Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Във Видин бе почетена паметта на Видинския митрополит Кирил

21.07.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

На 21 юли тържествено бе отбелязана 180 – годишнината от рождението на Видинския митрополит Кирил.

Митрополит Кирил е роден на 15 юли 1833 г. в гр. Берковица и е управлявал Видинската епархийска църква двайсет и три години. Митрополит Кирил е един от най-изявените духовни личности както в църквата, така и в държавата, която е служила за утвърждение и пример за вяра, добродетелност и свят живот. Паметта на Видинския митрополит Кирил бе почетена в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин, където е и погребан, а и където се намира сега и тялото му, след като на 25 септември 2012 г. бе с подобаващо благочестие извадено от гроба, съобщи Архимандрит Поликарп, Председател на катедрален храм "Св. вмчк Димитър Солунски", гр. Видин.

Тялото на митрополит Кирил бе поставено в средата на храма, за да могат вярващите християни да се докоснат до великия архиерей на Видинската църква и да се пленят от неговия пример и да подражават на Христа, ползвайки се от живота и делото на видинския светилник, митрополит Кирил. Светата Литургия бе оглавено от архимандрит Поликарп, председател на храма, в съслужение с архимандрит Евтимий. Проповед върху неделното евангелско четиво произнесе архимандрит Поликарп, а след края на светата Литургия, бе направена панихида в памет на митрополит Кирил. Преди и след панихидата, архимандрит Поликарп припомни най-ценните добродетели на митрополит Кирил, като с това призова вярващите да му подражават, за да изпълним и думите на Христос, Които ни приканват да пазим спомен за нашите наставници и да се ползваме от техния добър живот и чрез това да възрастваме в Бога.

В митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“ също бе почетена паметта на Видинския митрополит Кирил. Светата Литургия бе оглавена от архимандрит Филип, представител на Московската патриаршия в София, гост на Видинския митрополит Дометиан в съслужение с архимандрит Самуил. Молитвено участие в Евхаристията взе и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, който в своето слово припомни делото и служението и силната вярва на своя предшественик, Видинския митрополит Кирил и се помоли за упокоение на неговата душа.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.