Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Център за равнопоставеност на хората с увреждане

22.07.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Във Видин ще бъде изграден Център за равнопоставеност на хората с увреждане.

Видин ще е един от шестте града в България и Румъния, в които ще бъде изграден Център за равнопоставеност на хората с увреждания. Създаването на центъра е по проект "Изграждане на партньорска трансгранична мрежа от Центрове за равнопоставеност на хората с увреждания", който се финансира по програма за Трансгранично сътрудничество Румъния –България 2007-2013г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Останалите градове, определени да поставят началото на мрежата с Центрове за равнопоставеност, са Русе и Разград в България и Крайова, Гюргево и Калараш в Румъния. Към настоящия момент партньорите по проекта Регионален работен клуб "Инициативи и партньорства за хора с увреждания "Северозападен планов район", Съюз на инвалидите в България и Асоциация "Дайвен" от Калафат работят за изграждането и техническото оборудване на 6-те Центъра за равнопоставеност.

Наред със създаването на центровете за равнопоставенст продължава и реализирането на останалите дейности по проекта. В първата половина на юли в Крайова се проведе обучение, на което участниците споделяха своите проблеми и обсъдиха възможности за тяхното разрешаване. Следващата дейност по проекта отново ще се проведе във Видин. На 30 и 31 юли градът ще е домакин на Кръгла маса на тема "3D европейски ценности - Демокрация, дебат и дискусия".

Продължаваме работа в дух на много добро партньорство. Радваме се на голям интерес от страна на различни социално активни граждани и организации, сподели Ваньо Диков, координатор на проекта и председател на Регионален работен клуб "Инициативи и партньорства за хора с увреждания"Северозападен планов район".

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.