Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Изложба "100 години от Балканските войни и защитата на Видин"

25.07.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Оръжия и униформи от Балканските войни ще бъдат показани на изложба във Видин.

Днес 25.07, в 11.00 ч., в музей "Конака" видинският кмет Герго Гергов откри изложбата "100 години от Балканските войни и отбраната на Видин".

Идеята е да бъде показано участието и героичния път в Балканските войни на Трети пехотен Бдински полк, както и на 15-ти пехотен Ломски полк, тъй като те заедно влизат в своята Първа бригада на Шеста пехотна Бдинска дивизия. Отбелязването на годишнината се организира от Община Видин, Регионалния исторически музей, Държавния архив и Патриотичен клуб „Бдинци“ при НС „Единение“.

Представен е бойният път на двата полка, както и тяхната история, командирите и важните сражения, които водят в Лозенградската операция, Люлебургас-Бунархисарската операция и при Чаталджа. При Чаталджа Трети пехотен Бдински полк губи 2/3 от своя личен състав. В памет на всички загинали е основан фонд и по-късно е изграден паметникът на площад „Бдинц” във Видин.

Посетителите на изложбата ще могат да видят стари снимки, които са посветени на Трети пехотен Бдински полк, както и сборник, издаден по повод 50-годишния му юбилей. В изложбата са включени оръжия от Балканските войни – пушки, пистолети, саби. От отдел „Държаване архив” – Видин са предоставени документи, свързани с историческите събития отпреди 100 години.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.