Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

„Дунавски вълни“ тръгва отново догодина

05.08.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

На всички присъстващи на пресконференцията бяха раздадени рекламни продукти с логото на „Дунавски вълни“.

Заместник - кметът на Община Видин Борислава Борисова нарече проекта „Фестивал на изкуствата „Дунавски вълни” истинско предизвикателство за Община Видин и заяви, че реалната оценка ще дойде от зрителите на всички събития, които са се случили в неговите рамки. На заключителната пресконференция във връзка с фестивала стана ясно, че в него са се включили около 1600 участника, а изявите са били предназначени за публика от всички възрастови граници. Най-много зрители е събрал концертът на легендарната рок група „Дивле ягоде“, който се проведе на 19 юли на площад „Бдинци“.

От 24 май до 30 юли бяха организирани две издания на „Дунавски вълни“. Беше направен извода, че фестивалът е постигнал основната си цел - да засили ролята на културата като двигател в процеса на обновление и развитие на град Видин. По проекта общината имаше възможност да закупи мобилна сцена с озвучителна и осветителна техника, беше направен ремонт на фасадата и площадките пред Художествената галерия „Никола Петров“ и изработени сценични костюми за АНПТ „Дунав“, Градския духов оркестър, Симфониета – Видин и джаз състав „Фейм“ към читалище „Цвят“.

Борислава Борисова благодари от името на кмета на Видин Герго Гергов на колегите от общината, работили по проекта и на всички партньори. „Сами разбирате, че посрещането на толкова много участници и организирането на изявите по време на фестивала, изискват огромна енергия и отдаденост“ – каза тя. Важното е, че за Видин се е заговорило като за фестивален град и той се е превърнал в една голяма сцена с много талантливи творци, обобщи заместник-кметът. На всички присъстващи на пресконференцията бяха раздадени рекламни продукти с логото на „Дунавски вълни“. Предстои организирането на трето издание на фестивала през пролетта на 2014 г. Неговата продължителност ще е 30 дни, а очакванията са да има по-сериозно международно участие.

Проектът „Фестивал на изкуствата „Дунавски вълни“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие“ 2007–2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.