Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Национална диплома за млад видински математик

29.08.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

8020 молби от жители на Видинска област са подадени до момента.

Областният управител инж. Кръстьо Спасов връчи на Кристиян Митов от гр. Видин почетното отличие „Национална диплома” на Министерството на образованието и науката. Церемонията по награждаването се състоя днес в Природоматематическа гимназия „Екзарх Антим I“, където тази година Кристиян завърши средното си образование. 19-годишният Кристиян е сред 24-мата от общо 63 000 зрелостници в страната, удостоени с почетното отличие на МОН за 2013 г. То се присъжда за постигнат общ успех от дипломата за средно образование отличен (6,00), както и едно или повече отличия, получени на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата и спорта.

Областният управител поздрави младия и талантлив математик за забележителните му успехи, като отбеляза и приноса на неговите учители и всички, които са го окуражавали през годините на образованието му във Видин. „Предстои Ви още по-голямо и вълнуващо пътешествие в света на познанието. Пожелавам Ви с математическа логика, точност и усърдие да решавате мъдро и лесно задачите на науката и живота”, каза инж. Кръстьо Спасов, като пожела здраве и успех на Кристиян при предстоящото му следване в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. В „Алма Матер” видинският математик постига максимален бал от 24 точки и се класира на първо място в желаната от него специалност „компютърни науки”. Той се явява на приемния изпит в СУ, въпреки че като пълен отличник и лауреат на Националната олимпиада по математика за учебната 2012/2013 г., е добил правото да бъде студент във всички висши учебни заведения в страната.

„Най-ценното, което получихме в гимназията, е способността да мислим и да се чувстваме свободни – влязохме деца, а излязохме хора, личности”, каза Кристиян Митов, изразявайки благодарността си за полученото признание. Медалистът от Балканиадата в Сараево и Всерусийската олимпиада по математика подчерта, че заслуга за постиженията му има целият отбор, с който се е готвил и участвал в състезанията.
„При възможностите да учи у нас и в чужбина, Кристиян избра да продължи образованието си в България. Гордеем се с нашия талантлив ученик”, изтъкна директорът на Видинската природоматематическата гимназия Румяна Петрова. Тя отбеляза, че успехите на младия математик се дължат на неговата интелигентност, трудолюбие, и постоянство, както и на подкрепата на семейството и преподавателите му. Специални аплодисменти получи учителката по математика Агнеса Гергова, която е напътствала даровития си възпитаник през последните 5 години. Тя отбеляза, че съвместната им работа продължава, тъй като Кристиян и сега доброволно помага за подготовката на отбора по математика от 9-ти клас в ПМГ „Екзарх Антим I”.
На тържественото награждаване отличеният с „национална диплома” младеж бе поздравен от директора на Регионалния инспекторат на МОН, представители на община Видин, много преподаватели, съученици и приятели.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.