Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Общината е готова за новата учебна година

15.09.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Първият учебен ден тази година е на 16 септември.

Във всички 16 детски градини и 17 училища са създадени необходимите условия както за началото на учебния процес, така и за предстоящия отоплителен сезон. В детските заведения бяха извършени ремонти на покриви, подмяна на дограма и подови настилки, освежаване на фоайета и коридори, боядисване с латекс на занималните и кухните, поставяне на теракот и фаянс, поправка и освежаване на дворните уреди. Изцяло е обновен кухненският блок в ЦДГ „Зорница” и Детска ясла „Слънчев кът”.

Ремонтирани са и кухненските блокове във филиала на ЦДГ „Арабела” в с. Буковец, както и в ЦДГ „Мир”, гр. Дунавци. В момента се поправят покривите на детските градини в Градец и Сланотрън, предстои и частична подмяна на дограмата. Със средства на Община Видин и много дарения от родители бе изцяло обновен филиалът и базата за летен отдих на видинската ЦДГ „Детелина” в с. Синаговци. Ремонтирани са покриви, училищни корпуси и подменени улуци в ОУ „Отец Паисий”, СОУ „П.Р. Славейков”, СОУ „Цар Симеон Велики”. До началото на учебната година ще приключи частичният ремонт на покрива на ОУ „Св. Климент Охридски”. За 220 000 лв., предоставени от Министерството на образованието и науката, бяха извършени ремонтни дейности в ОУ „Отец Паисий” и ПМГ „Екзрах Антим І”. Освен това в Природоматематическата гимназия, с помощта на дарения от родители и с труда на строителната група на общината са ремонтирани и санитарните възли.

В момента в СОУ “Любен Каравелов” се изпълнява проект по енергийна ефективност на Международния фонд «Козлодуй», спечелен от Община Видин. Срокът за реализация на проекта е до края на 2013-та. Основните дейности са направени, а останалите ремонти са във втора фаза. Всички детски градини и училища на територията на Община Видин разполагат с необходимото гориво за стартиране на отоплителния сезон. През месеците юли и август бяха отремонтирани отоплителните инсталации на детските заведения. Това включваше ремонт на парните котли и горелки, подмяна на радиатори и бойлери. В ход е процедура за обществена поръчка за доставка на гориво за детските градини, социалните заведения, културните институции, някои училища и Градското ученическо общежитие. Както преди началото на всяка учебна година, така и сега от общината предприеха боядисване на пешеходните пътеки в района на учебните и детските заведения. В момента усилено работят три екипа на общинската строителна група, с цел да се приключи навреме за първия учебен ден.

Общият брой на учениците в Община Видин от I до XII клас е 6 538. Училищния праг през новата учебна година ще прекрачат 544 първокласника.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.