Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Социални новини от Видин

Севернокорейско изкуство в ХГ ”Никола Петров"

06.09.2013 | Новини от Видин | Социални новини от Видин

Изложбата ще гостува в рамките на две седмици.

Книги, фотоси, гоблени, картини – живопис и произведения на приложното изкуство са подредени в изложбата, която се организира от Посолството на Корейската народно-демократична република, със съдействието на Община Видин. Тя е открита в Художествената галерия „Никола Петров“ и ще гостува в рамките на две седмици. На събитието присъстваха съветникът на дипломатическата мисия Бек Хио Нам и секретарят Ли Гвон Хо. Изложбата бе открита от Орлин Василев, секретар на Община Видин. Той благодари на Посолството на КНДР за възможността гражданите и гостите на града ни да разгледат прекрасните произведения на корейските творци и се запознаят с изкуството и културата на страната.

Част от показаните творби принадлежат към традиционното корейско изкуство, наречено „Манньонхва“. Повече от хилядолетие майсторите на приложното изкуство са украсявали мебели и предмети от бита с черупки на мекотело. Днес се разширяват възможностите за използването на специалните естествени материали. През 60-те години на миналия век се създава нов вид мозайка от раковини. Мозаечното изкуство „Манньонхва“ придобива широка популярност в много страни по света.

В изложбата са показани също изящни гоблени, които изобразяват природни пейзажи, портрети, животни и растения. Корейските жени отдавна създават и развиват оригинални техники на бродерия и това е вид национално изкуство. В знак на благодарност за оказаното съдействие при организирането на изложбата, представителите на Посолството на Северна Корея подариха една от творбите на Община Видин.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.