Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Новини от Видин. Актуалните новини за деня от Видин и региона. Бизнес новини и събития, политически новини от Община Видин и Областна администрация Видин. Криминални, социални, спортни и регионални новини. Новини от ВТПП и ОИЦ-Видин. Бизнес статии и анализи, препоръки, съвети и документи.
Новините от Е-Видин - Бизнес каталог Видин публикувани на едно място.
Топ новини и предстоящи събития, прессъобщения.

новини

Спортни новини от Видин

Трансгрнични младежки олимпийски игри

01.10.2013 | Новини от Видин | Спортни новини от Видин

Днес бяха открити трансгрничните младежки олимпийски игри, в които вземат участие 410 деца и младежи от Видин и област Долж - Румъния.

Видинският кмет Герго Гергов приветства на площад „Бдинци” участниците в първите по рода си трансгранични олимпийски игри за младежи, които се провеждат в региона Видин – Долж. В проявата се включват около 400 деца от 22 спортни клуба. Инициативата се реализира по проект „Трансгранична младежка олимпиада“, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013. Проектът се изпълнява от Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин, съвместно с асоциация “Калафат-Дуйвен”.

Ние приехме с отворени сърца домакинството на тази олимпиада. Радвам се, че площадът на Видин е изпълнен с млади хора, нетърпеливи да покажат своето спортно майсторство и висок дух по време на състезанията” – каза Гергов в приветствието си. Той благодари на организаторите не само за провеждането на олимпиадата, но и за възможността по проекта да бъдат оборудвани 11 спортни клуба във Видин. Кметът на общината пожела високи постижения на участниците в предстоящите състезания и призова: „Покажете, че сте най-добрите и заслужавате звездния си миг в голямото спортно събитие, което предстои! На добър час! Видин ви приветства!”

На откриването на олимпиадата присъства и кметът на румънския град Калафат Мирча Гуца. Той също пожела на състезателите висок спортен дух и отбеляза, че това събитие показва още веднъж колко здрави са връзките между регионите в България и Румъния по поречието на Дунав. Олимпийският огън тръгна от Калафат и бе пренесен от най-добрите спортисти на Видин и област Долж. Честта да премине с факлата през площад „Бдинци” тази вечер и да запали огъня на трансграничните мини олимпийски игри се падна на Спортист номер 1 на Видин за 2012 г. Цветелина Цветанова – двукратна световна и европейска шампионка по самбо.

От 2 до 4 октомври във Видин предстоят демонстрации и състезания по различни спортни дисциплини, а през следващите три дни олимпиадата се пренася в Калафат.

Събитието се организира по проект "Трансгранична младежка олимпиада", финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013.

Валутни курсове

bank

Валутни курсове и котировки, валутен калкулатор. Лихвени проценти.

Спешни и полезни телефони

phone

Спешни и полезни телефонни номера за гр. Видин, които можете да ползвате.

Бланки и формуляри

documents

Най-често използвани бланки и формуляри. Автобиография, мотивационно писмо ...

Разписание

prevoz

Разписание на автобуси и влакове пътуващи от и към Видин.

екос96

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.