Каталог Видин

Бизнес каталог Видин

Добре дошли в новият бизнес каталог на гр. Видин. Представяме Ви фирмите от града и региона и тяхната основна дейност в отделни категории. Участието в каталога е безплатно и подлежи на обновяване. Публикуваната информация е достъпна, благодарение на любезното съдействие на нашите партньори. Предлагаме Ви актуални бизнес новини, както и обяви за работа и други.

Каталот Видин

Театър и кино

Театри и кина във Видин

teatar

Държавен драматичен театър. Сградата на Театър „Вида“ е построена през 1891 г. със средства, събирани от фонд Постройка на театър „Вида“, основан през 1887 г. от инициативен комитет. Това е първата построена сграда в нашата страна "по европейски образец" специално за театрални нужди - с обширен салон, партер, ложи и галерии, голяма сцена, оркестрална и остъклен покрив. Днес Видинският драматичен театър е с широк репертоар и изнася своите представления 2 сезона годишно - на собствената сцена и на лятната сцената в замъка "Баба Вида". Участва в редица международни театрални фестивали.

teatar

Държавен куклен театър. Създаден през 1975 към читалище „Цвят“. През 1981 добива статута на Държавен куклен театър и става поделение на тогавашния Комитет за култура, наследен от Министерството на културата. От 2000 г. преминава на смесено финансиране от Община Видин и Министерството на културата. Видинският куклен театър поддържа 10-12 заглавия. През годината се играят около 200 представления в града и околностите, както и на подходящи сцени в страната. Театърът е носител на редица престижни награди.

kino

Кино Никра. Реставрирано и изцяло обновено бившето кино "Дружба", в момента "Никра" е единственото кино в града. До 1990 г. във Видин е имало 8 кина - "Дружба", "Цвят", "Вапцаров", "Мико Нинов", профсъюзно и в младежкия дом. Имало е и две летни - читалищно и в парк "Владикина бахча".

Реклами

ЕТ Еделвайс-А. Митова. Авточасти, акумулатори, масла и филтри.

Тип ООД

ТИП ООД . Търговия на едро и дребно с течни горива. Бензиностанция.

TVV

Телевизия Видин . Цифрова телевизия с високо качество за Вашият дом, офис ...

Колор Бокс

Биг Мат ЕООД . Магазин за автобои, лакове, латекс, индустриални бои ...

moto

Тони Лозанов . Резервни части и консумативи за мотори и скутери...

Emilekstroi

Емилекстрой . Ново строителство, магазини и апартаменти

Харесва ли ви Видин?

iu

Реклама

Най-новите рекламни публикации на фирми в каталога. За участие виж абонамент. За да разгледате всички виж реклама.